Nordisk

Nordisk stil er fellesbetegnelsen på de øvelsene der utøveren går på ski bak hunden. Nordisk stil er fartsfylt og spennende, med stor bredde og solid toppidrett. Alle som lar hunden trekke mens man går på ski, driver i praksis med nordisk stil, men det er også lokale konkurranser på alle nivåer og mesterskap nasjonalt og internasjonalt. Nordisk stil passer for alle slags hunder, ettersom de fleste hunder liker å være i aktivitet, det er også en ypperlig aktivitet for barn og unge. I Bergen drives det ikke organisert trening i skiløyper i Nordisk stil da skigåere uten hund er prioritert som brukere av de få skianleggene vi har.

Snørekjøring

Snørekjøring foregår med hunden i en strikkline, med hundekjøreren gående direkte bak på ski. Distansene er fra 5 – 15 km, og det kjøres med 1 eller 2 hunder. Snørekjøring er en fartsfylt øvelse, som det er lett å komme i gang med! 

Pulk

I øvelser med pulk er hunden spent foran pulken med et drag, og skiløperen følger bak pulken festet i en line. Distansene er fra 5 – 30 km, de fleste løp er med 1 hund, men det er også løp med 2-4 hunder. Pulkens vekt beregnes ut fra hundens vekt. Kjøring med pulk krever godt samarbeid mellom hund og kjører, god teknikk, og en sprek skiløper i kombinasjon med en godt trent trekkhund. Kjøring med pulk er mer teknisk krevende enn å snørekjøre, og krever at man gjør en god tilvenningsjobb med hunden sin. Til gjengjeld er det en ekstra morsom utfordring å mestre både for hund og løper! 

Combined

I combined kombinerer man snørekjøring og kjøring med pulk! Her starter man med pulk, veksler halvveis og snørekjører til mål. Distansen er 5 – 15 km. En variert, fartsfylt og spennende øvelse.